Papaya

papaya

Un fruct colorat, miraculos, se pare ca ne ajuta  pe noi femeile, dar hai sa vedem cum. Originar din America de Sud, are consistenta untului, e dulce si este o sursă bogată de elemente nutritive și antioxidanți. Il putem folosi la:

  • Ingrijirea pielii. Datorita continutului de vitamina A si a enzimei papaina, papaya ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii si ajuta la întinerirea pielii si la hidratarea ei. Daca vrei sa iti faci o masca hranitoare zdrobeste o jumatate de papaya si se amesteca cu trei linguri de miere pentru a face o pasta moale. Aplica-l ușor pe fata si pe gat. Lasă-l pe timp de 20 minute și apoi se clătește cu apă rece.
  • Ingrijirea parului. Se pare ca piureul de papaya aplicat pe scalp , ajuta la hidratarea lui si astfel scapi de matreata.
  • Papaya contine enzime care digera proteinele prin ruperea conținutul de proteine​​. Enzima care ajută la digestie se afla in partea necoapta a fructului. De aceea e indicat sa consumi papaya dupa ce ai mese copioase cu carne.
  • Papaya  este foarte  buna pentru tratarea cancerului, conform cercetarilor  fructele cu conținut de flavonoizi , actioneaza ca antioxidanti pentru corpul nostru,  acestia  includ beta-caroten, luteina, zeaxantina, criptoxantină ce sunt esențiale pentru vindecarea bolilor de cancer.  S-a demonstrat ca fructele care contin caroten protejează de la cavitatea orala pana la plamani de cancer.

Unul din  fructele bogate in caroten  de la noi, din Romania este si dovleacul. Nu stiu daca substituie papaya, dar in lipsa ei, putem sa o inlocuim.